Τα παιδιά προσφέρουν για παιδιά

2013 - Απρ Posted by give the kids

Από τη μέρα που επισκεφτήκαμε το 1ο Ειδικό Σχολείο Κερατσινίου θέλαμε να κάνουμε κάτι για το Κοινωνικό Παντοπωλείο που έχουν δημιουργήσει και στηρίζουν με πολλή κόπο, δουλειά και απόλυτη αφοσίωση μέσα στο σχολείο.

Και να που η αφορμή δόθηκε όταν πριν από λίγο καιρό το 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου μας πρότεινε να φιλοξενήσει μια συνάντηση givethekids, στο πλαίσιο των πασχαλινών του εκδηλώσεων. Τέλεια ευκαιρία, σκεφτήκαμε. Το givethekids ανάμεσα σε παιδιά; Τι πιο υπέροχο!…

Χάρη στην πρόταση, λοιπόν, από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου του Χαλανδρίου η ευκαιρία να μαζευτούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Κερατσινίου γίνεται πράξη και μας γεμίζει μεγάλη χαρά και τεράστιο ενθουσιασμό. Μα πάνω από όλα μας θυμίζει πως το να απλώνουμε το χέρι σε αυτόν που έχει ανάγκη είναι πιο εύκολο από όσο μπορεί να νομίζουμε.

Ελάτε κι εσείς το Σάββατο 27 με τα μικρά σας. Θα απολαύσετε την υπέροχη μουσικοθεατρική παράσταση που βλέπετε παραπάνω στην αφισούλα και αν θέλετε μπορείτε να προσφέρετε ό,τι μπορείτε από τη λίστα γενναιοδωρίας:

Γάλατα εβαπορέ, Όσπρια,  Δημητριακά πρωινού, Αλεύρι, Ζάχαρη, Ρύζι, Ζυμαρικά, Τοματοχυμοί, Μέλι, Μαρμελάδες και οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται δεδομένα, μα για πολλές πολλές οικογένειες δεν είναι. Ελάτε, λοιπόν! Ανοίξτε την αγκαλιά σας. Αυτό δεν σημαίνει προσφορά και χάρισμα;

Ευχαριστούμε πολύ πολύ τη διευθύντρια κα Μπαζάνη, το Σύλλογο Διδασκόντων και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Δημοτικού Σχολείου Χαλανδρίου. Η σκέψη και η ευγένειά τους είναι παράδειγμα προς μίμηση. Και αυτό είναι πολύ σπουδαίο: να μπορούν να εμπνέουν. Κυρίως τα παιδιά.

Μαριανάκο και Ζωή, ευχαριστώ για την υπέροχη αφίσα!